Conviure amb la diabetis. Et facilitem les claus per fer la teva vida més fàcil i saludable!

diabetes

Avui dia, portar una vida normal i ser diabètic és ben comú! Des que el pacient diabètic pren consciència de la seva malaltia i aprèn a conviure-hi, el diabètic ha d’aprendre a cuidar-se de si mateix intentant mantenir el seu antic modus vivendi i fer-lo compatible amb un seguiment mèdic adequat. Això és molt important, ja que a partir dels coneixements que adquireixi sobre la seva malaltia dependrà, en gran part, la seva evolució!

Tant la Diabetis Mellitus de Tipus 1 i la de Tipus 2 són malalties cròniques i de tractament complex. Des del seu diagnòstic, el diabètic ha de fer una autoanàlisi, ajustar el tractament dietètic i farmacològic, tenir cura del maneig de tècniques d’autoinjecció i altres aspectes com la cura dels peus, la higiene, etc.

Aquests dos tipus de diabetis, que succeeixen per causes diferents, es diferencien pel moment en què es desenvolupen i el tipus de tractament que s’aplica en cada cas.

Aliments que cal evitar:

L’alimentació juga un paper decisiu en el tractament de la diabetis, ja que gairebé en la meitat dels casos es pot controlar seguint les pautes dietètiques adequades. Per començar, l’essencial és que es normalitzi el pes, ja que moltes vegades els nivells de glucosa tornen als límits normals només recuperant un pes normal.

Precaucions que cal tenir presents:

  • Evitar els sucres simples que s’absorbeixen ràpidament: aliments com el sucre, mel, melmelada, llet condensada, refrescos ensucrats, fruites en almívar, pastissos, galetes o bombons.
  • No convé abusar de greixos animals com la carn de porc, embotits, mantega, ous i fruits secs, ja que augmenten el nivell de colesterol a la sang, especialment desaconsellable per al diabètic.
  • Parar atenció als aliments per a diabètics: abans d’ingerir-los cal llegir sempre detingudament la seva composició, ja que el seu abús pot alterar els nivells de glucèmia, com passa amb els que contenen fructosa i sorbitol.

Recomanacions que cal tenir presents:

  • Augmentar el contingut de fibra: la fibra disminueix l’absorció de sucres, cosa que fins i tot pot reduir els requeriments d’insulina. Per això els llegums resulten molt útils en la dieta de la persona diabètica, ja que a més de proteïnes aporten fibra en una alta proporció.
  • Fer exercici: la pràctica constant d’exercici físic també és molt important per controlar la diabetis, ja que augmenta el consum de glucosa a l’organisme i permet una millor utilització de la insulina.

Del seguiment que faci el diabètic de la seva pròpia malaltia en depèn, en gran manera, la qualitat de vida que porti, ja que els efectes negatius que pot generar aquesta malaltia en altres òrgans són moltes si no es tracta convenientment.

Ets diabètic/a i t’agradaria tenir un major control sobre la teva salut? Recorda que a la farmàcia trobaràs l’assessorament i els productes/serveis necessaris per mantenir la diabetis sota control! Som-hi!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *