Homeopatía

L’homeopatia és una tècnica terapèutica amb més de 200 anys d’història. Està basada en la idea en què «el similar cura el similar». És a dir, si una substància causa símptomes de malaltia en persones sanes, curarà a persones malaltes que presentin aquests mateixos símptomes.

boiron

Com a segona idea principal, l’homeopatia proposa que, com més es dilueixi aquesta substància, més potent serà el seu efecte, la qual cosa, dóna sentit al procés de fabricació de medicaments homeopàtics.

Els medicaments homeopàtics s’elaboren amb substàncies d’origen vegetal, animal i mineral i la seva fabricació es realitza en dues etapes molt definides: la dilució de la substància original i l’agitació en sèrie.

El mètode més utilitzat per a obtenir la dilució és  l’hahnemaniano. Aquest consisteix a dividir la substància d’origen (tintura mare, cep, etc.) en funció de la seva solubilitat, al medi líquid o sòlid. Altres mètodes també utilitzats són el korsakoviano i el cincuentesimal.

Els medicaments homeopàtics, com la resta, també són de venda exclusiva en farmàcies.

En Farmàcia Morán, no sols fabriquem, distribuïm i dispensem medicaments homeopàtics, també t’aconsellem sobre l’ús adequat aquests, la seva administració i posologia, així com la forma adequada de mantenir-los.

D’igual manera que amb la resta dels medicaments, desenvolupem el seguiment farmacoterapèutic del pacient perquè compleixi el tractament complet prescrit pel metge.

Et deixem aquest vídeo perquè puguis conèixer una mica més com es fabriquen els medicaments homeopàtics als Laboratoris Boiron.