Natació des de ben petits

Benvinguda de nou,

Quan arriba l’estiu comencem a escoltar les alertes en mitjans de comunicació sobre la importància de no perdre de vista als nens en l’aigua. Piscines i platges són llocs molt divertits, però també poden ser perillosos.

Per això, és important que comencin a prendre classes de natació al més aviat possible. Encara que al principi no sàpiguen nedar, és important que sàpiguen surar. És la millor manera de fer el vostre estiu més segur.

Minimitzant riscos: classes de natació des de petits

La forma més fàcil que els nens s’adaptin amb facilitat a l’aigua és començar al més aviat possible. I, encara que sembli sorprenent, cada vegada hi ha més opcions per fer-ho. De les tradicionals classes de natació, en les quals un adult acompanya al nadó, hem passat a formes més noves com el ‘baby spa.’

En ell es realitza el que es denomina flotació en l’aigua postnatal. És una tècnica relativament nova, consistent en un bany en la piscina amb un element de flotació entorn del coll del bebè. Es persegueix amb ella l’estimulació aquàtica primerenca del bebè amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament motriu i cognitiu.

Beneficis de la natació per a nadons

Fer exercici físic sempre és una bona idea, així es minimitzen els riscos de contraure malalties futures tals com l’obesitat o la diabetis, per posar un parell d’exemples.

Però, quan parlem de nadons, aquest horitzó sembla bastant llunyà. Si escau, els beneficis van per altres àmbits, que et sonaran més realistes per ser més propers en el temps.

No per això són menys importants, ja que en aquesta primera infància s’enforteixen les bases per a un bon desenvolupament futur.

Aquests són alguns dels beneficis de la natació per a nadons:

 • Afavoreix el desenvolupament psicomotor.
 • Fa que tinguin una major coordinació motriu.
 • Es regula el to muscular.
 • Millora les relacions afectives.
 • Augmenta el desenvolupament de la capacitat intel·lectual, en tractar-se d’un dels millors mètodes d’atenció primerenca.
 • Estimula el sentit del tacte pel contacte amb l’aigua.
 • Millora l’autoconeixement del cos.
 • Augmenta l’habilitat i la capacitat per sortir de les dificultats.
 • Els ajuda a relaxar-se.
 • Té un efecte beneficiós sobre el sistema digestiu i pot ajudar amb els còlics.
 • Enforteix el vincle amb el cuidador que els acompanya a les classes.

Tot això es desenvolupa en un ambient de joc, la qual cosa afavoreix que les noves habilitats adquirides s’afermin amb major facilitat. A més, amb un acostament primerenc a la natació l’ajudaràs a gestionar possibles pors a l’aigua.

Fins al proper post!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *