Les patologies del peu: diferents lesions i el seu tractament

El peu és una de les parts més importants del nostre cos, ja que tots els ossos, les articulacions i els músculs que el componen són els encarregats de mantenir-nos en peu i ajudar-nos a caminar. Així doncs i com ja deus saber, si aquest suport essencial pateix qualsevol lesió, no podrem desplaçar-nos de forma bípeda. És per això que en aquest post et parlarem de les tres lesions del peu més comunes i com tractar-les correctament. 

Quines són les lesions del peu?

Abans de començar, és important distingir les lesions agudes de les lesions cròniques. Pel que fa al primer grup de lesions, aquests es produeixen ocasionalment mentre fem exercici o juguem. Els símptomes d’aquestes lesions solen ser un dolor sobtat, inflamació i dificultat de moviment. Tota classe de lesió aguda es pot convertir en crònica si no es cura bé, fent que la lesió perduri i no s’acabi d’eliminar del tot. 

Entre les lesions més comunes, trobem: 

  • Esquinç: Aquesta classe de lesió és causada per una torsió, un estirament excessiu o una distensió, fent que es produeixi una inflamació i un dolor agut que impossibiliti el moviment del peu. L’esquinç és molt comú entre esportistes, ja que s’exerciten en terrenys i superfícies irregulars. Per tractar-lo, és important guardar repòs i aplicar-li fred a la zona lesionada. Si la lesió és greu, el metge immobilitzarà la zona.
  • Fasciïtis plantar: És una inflamació de la fàscia plantar, és a dir, del teixit fibrós que rodeja tota la musculatura del peu, des del taló fins als dits. Aquesta patologia provoca un dolor a la base del peu, sobretot al matí quan ens aixequem del llit i fem els primers passos. Sol ser una lesió molt comuna en persones de mitjana edat o joves esportistes que estan molt temps a peu dret, com els atletes. Per combatre el dolor cal reduir l’activitat física i aplicar-hi fred a la zona o fins i tot analgèsics per a reduir la inflamació. 
  • Metatarsàlgia: Aquesta lesió produeix una inflamació i dolor a la bola del peu (al metatars) que apareix al llarg dels mesos. Pot ser provocada per activitats com córrer, saltar o fins i tot l’ús de sabates que no s’adeqüin al nostre peu. Una bona solució és evitar els talons o utilitzar plantilles ortopèdiques.

Així doncs és molt important saber que unes sabates inadequades poden causar aquests tres tipus de lesions al peu. És cert, però, que l’edat i el pes també augmenten les possibilitats de patir problemes en aquesta zona. Una bona solució és apostar per un bon calçat o utilitzar plantilles que esmorteeixin bé tots els passos que fas durant el dia!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *