L’àcid fòlic i l’embaràs

L’àcid fòlic és una vitamina del grup B. És una vitamina essencial durant l’embaràs, ja que ajuda a prevenir algunes malformacions congènites del fetus en el període de gestació. Prendre la dosi adequada d’àcid fòlic durant l’embaràs ajudarà el desenvolupament adequat del teu nadó. I no només és recomanable consumir aquesta vitamina durant aquest període, també es recomana fer-lo uns mesos abans de quedar-se embarassada. Es pot trobar en vegetals, verdures, cítrics, llegums, fruita seca… i el seu consum és molt important sobretot, per a dones embarassades o que busquen l’embaràs.

 

Quins aliments contenen més àcid fòlic?

  • Vegetals i verdures: bròcoli, espinacs, pèsols, fesols tendres, bledes, tomàquets, pastanagues…
  • Cereals integrals
  • Llegums: llenties, soia, cigrons…
  • Cítrics: taronges, kiwis, freses…
  • Fruits secs: cacauets, nous, ametlles…

 

Quins són els seus beneficis en l’embaràs?

Consumir la dosi correcta d’àcid fòlic en l’embaràs t’ajudarà a prevenir malformacions del sistema nerviós central. És cert que hi ha dones que no han pres àcid fòlic durant l’embaràs i no han tingut problemes, però no és el recomanable. Si vols prevenir qualsevol tipus de malaltia o malformació, és important que ingereixis la dosi recomanada pel metge abans i durant l’embaràs.

D’altra banda, segons l’OMS, els el consum extra d’àcid fòlic i ferro durant l’embaràs ajuden a prevenir l’anèmia, present en aproximadament el 40% de les embarassades. A més, el seu consum ajuda a:

  • Aportar vitamines i minerals a la mare i al nadó.
  • Ajudar el desenvolupament cerebral del fetus
  • Prevenir la depressió postpart
  • Ajuda a la producció de glòbuls vermells

Recorda que és essencial que segueixis una dieta equilibrada i saludable per a així assegurar-te que ingereixes les quantitats adequades d’aquesta vitamina. De vegades, els aliments no et proporcionaran la quantitat que necessites. En aquests casos serà necessària la suplementació, això sí, sempre controlada per un especialista. Sempre pots consultar al teu ginecòleg si et recomana la presa de suplements d’àcid fòlic i venir a veure’ns.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *