Gaudeix de l’estiu sense mosquits!

Ja ha arribat la calor i amb ell els mosquits, aquests petits insectes que no ens deixen passar ni un estiu tranquil! Des de la nostra farmàcia sabem que arriben a ser molt molestos, i és per això que volem donar-vos una sèrie de consells per a evitar-los i saber què fer si ens piquen. Atents!

 

Per què s’inflamen les picades?

Quan el mosquit s’alimenta xuclant la sang ens transmet la seva saliva, que és la causant de la inflamació al voltant de la picada. La saliva dels mosquits conté una proteïna amb propietats anticoagulants, que introdueixen en la nostra sang en el moment de la picada. Aquesta proteïna impedeix que les plaquetes formin un coàgul i així la sang pot continuar fluint. Això provoca que el mosquit pugui xuclar la sang amb més facilitat. En aquest moment el nostre sistema immune reconeix a les proteïnes com a cossos estranys i alliberen histamina. És així com l’al voltant de la picada s’inflama, s’enrogeix, dóna picor i sensació de cremor.

 

Què fer quan ens pica un mosquit?

  • Primer de tot s’ha de netejar bé la picada, amb aigua i sabó.
  • A continuació podem aplicar sobre la picada una crema de calamina o hidrocortisona per a calmar la picor i reduir la inflamació.
  • També podem aplicar gel sobre la picada.
  • L’última opció és l’aplicació d’un antihistamínic per a així reduir la inflamació i la picor.

Podem classificar els repel·lents en químics i naturals. Dins del grup dels químics sintètics trobem la dietiltoluamida (DEET), el més usat i que és considerat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com el més eficaç. És important, però, saber que en nens menors de 2 anys s’ha d’evitar en la mesura del possible, prioritzant l’ús de mosquiteres i altres repel·lents no químics.

Entre els naturals, trobem els olis essencials derivats de plantes, com la citronella, que es considera poc tòxica i que no acostuma a provocar reaccions adverses.

Des de la nostra farmàcia et podem recomanar una sèrie de solucions per a evitar que ens piquin, o bé per a calmar les molèsties que produeixen. No dubtis en consultar-nos!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *