Et preocupa l’afonia? Cuida la teva veu seguint les pautes que et proposem!

Afonia

L’afonia és la pèrdua total de la veu o quan aquesta és pràcticament inaudible. La majoria de vegades l’afonia està produïda per la inflamació de la laringe o per altres causes de tipus orgànic que la poden afectar. D’altres, poden existir causes relacionades amb el funcionament o, fins i tot, pot tenir un origen psicològic.

Igual que altres afeccions del tracte respiratori com la grip i la faringitis, l’afonia deguda a la inflamació de la laringe causada per virus respiratoris augmenta a la tardor i l’hivern. Tot i que és força molest, acostuma a millorar en uns dies.

Com pal·liar-la?

Si la causa de l’afonia és una infecció, normalment es recuperarà la veu després de dos o tres dies de repòs o utilitzant antiinflamatoris, en els casos més greus.

En cas que el reflux gastroesofàgic hagi provocat la laringitis, caldrà tractar aquesta afecció amb mesures com l’ús d’antiàcids i evitant menjars condimentats o fregits i reduint el consum de cafè. Si el trastorn és funcional, caldrà modificar els hàbits dolents amb l’ajuda d’un foniatre o patòleg de la parla.

En el cas d’una disfonia que es repeteix a la mateixa persona, o en aquelles que duren més de 15 dies, i sobretot si es tracta d’una persona fumadora, serà convenient fer una exploració de la laringe per descartar la possible existència de lesions.

Si vols cuidar la teva veu…

  • Mantingues les cordes vocals hidratades i redueix el consum de begudes alcohòliques o amb cafeïna, ja que deshidraten.
  • Respira adequadament (opta per la respiració diafragmàtica en lloc de la pulmonar).
  • Fes un bon ús de la teva veu: procura parlar de manera pausada i sempre amb un to i intensitat moderats. 
  • Cuida la teva postura corporal per obtenir més ressonància.
  • No fumis.
  • Cuida la teva alimentació i evita els menjars massa freds, calents o picants.
  • Evita els ambients secs i poc humits.
  • Dorm prou.

Busques un remei efectiu per a tractar l’afonia? A la farmàcia et podem ajudar! Vine i t’assessorarem! 😉

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *