Dolor menstrual, consells per disminuir-lo

En moltes ocasions, la menstruació s’acompanya d’un cert grau de malestar, la regla pot arribar a ser incòmoda. Els pits acostumen a estar més sensibles durant un o dos dies; es poden experimentar rampes a la part inferior de l’abdomen i mal d’esquena. Aquest dolor normalment dura d’1 a 4 dies. 

Aquests símptomes no han d’espantar si no t’impedeixen fer vida normal Només vol dir que el cos està enviant senyals. És molt important escoltar-lo i identificar quina és la millor manera de sentir-se millor.

Consells per alleugerir el malestar provocat per la regla: 

  1. Aplicació de calor a l’abdomen. Un bany calent ajuda a relaxar els músculs, que poden calmar els rampells. També una estoreta elèctrica o una bossa d’aigua calenta ajuden a calmar el dolor.
  2. Un massatge del ventre.
  3. Tècniques de relaxació (meditació, ioga, etc.).
  4. Activitat física lleugera i estiraments.
  5. Descans i son reparador.
  6. Menjar de manera equilibrada, sobretot els dies de la menstruació.
  7. Reduir o deixar de consumir alcohol i tabac.
  8. Evitar en la mesura del possible les situacions d’estrès.

Tractaments mèdics

Alguns medicaments, que es venen sense recepta mèdica, poden alleujar el dolor. La primera opció és un medicament antiinflamatori no esteroide (AINE), com l’ibuprofèn, que disminueix el dolor… o el naproxeno, que darrerament moltes dones el prefereixen a l’ibuprofèn. Hi ha altres analgèsics que també es poden comprar sense recepta, tot i així com que poden no ser adequats per tots els casos, és altament recomanable consultar sempre al farmacèutic abans de triar un producte.

Per ser efectiu, el tractament s’ha d’iniciar el més aviat possible, normalment dins de les 24 hores posteriors a la menstruació i continuar fins al tercer dia de la menstruació. 

Canvi d’alimentació 

També s’estan demostrant millores en canvis d’alimentació i estil de vida, per exemple, reduir la ingesta de greixos i augmentar l’omega 3 influeix en la inflamació i millora de la resposta produïda pels còlics de la menstruació. 

No obstant, tenir molt dolor de regla no és normal i cal consultar al vostre metge si és molt prolongat en el temps i si és intens; en aquest cas, es podria tractar d’alguna afecció com ovaris poliquístics, endometriosis o dismenorrea i podrien requerir algun tractament especial.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *