Coneixes tots els beneficis de l’all per la teva salut?

Tant si t’agrada afegir-lo a la teva dieta com si no, hauries de saber que l’all te moltíssimes propietats que són molt beneficioses per a la nostra salut. Les primeres civilitzacions de romans, grecs i xinesos ja coneixien les seves propietats positives per al nostre organisme.

 

El sofre: el principal causant de tots els seus beneficis

Un dels compostos del sofre és el que provoca tots els beneficis que a continuació et descriurem. La majoria d’aquests es poden aprofitar quan l’all es pica o es mastega directament, sense haver-se cuinat prèviament.

 

Principals beneficis de l’all:

  • Ens ajuda a controlar el colesterol dolent: Disminueix el nivell de LDL (colesterol conegut com a “dolent”) a la sang, a més de tenir un efecte cardioprotector.
  • Hipertensiu: En dosis elevades, l’all ens ajudarà a controlar la nostra tensió arterial, tant en el seus nivells mínims com en els seus nivells màxims.
  • Actua com a vasodilatador perifèric.
  • Antibiòtic i anstisèptic: El poder bactericida de l’all al nostre conducte intestinal és selectiu. Això vol dir que no destrueix la flora intestinal, sinó que només actua davant de les bacteries patògenes.
  • Normalitza el nivell de glucosa a la sang, benefici molt important per a totes aquelles persones diabètiques i les persones que pateixen d’obesitat.

És important destacar que per gaudir d’aquests beneficis hem de consumir l’all sense cuinar. A més, sovint l’utilitzem a les nostres receptes per afegir un toc de sabor, però ho acostumem a fer en quantitats molt petites. Per aconseguir maximitzar els beneficis de l’all, us recomanem prendre’n d’1 a 3 dents al dia, preferiblement abans d’esmorzar o abans de realitzar qualsevol activitat física.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *