Cistitis, com prevenir-la

Que es la cistitis?

La cistitis es una infecció d’ origen bacterià en el sistema urinari, es mes freqüent en les dones, que sofreixen d’ aquest problema al menys una vegada en la seva vida.

Quins son els símptomes ?

Cremor en orinar, orinar amb freqüència encara que la bufeta estigui buida, dolor a la regió pubiana…són els símptomes més comuns de la cistitis, malaltia freqüent de l’aparell urinari causada per una infecció bacteriana, en la majoria dels casos pel bacteri E. Coli en adherir-se a la paret del tracte urinari.

Quines són les causes de la seva aparició?

Encara que la cistitis no és una malaltia estacional, l’estiu porta amb si factors de risc ben definits. Durant aquesta època és més freqüent romandre amb el vestit de bany i la roba mullada el que afavoreix la contaminació bacteriana. A més de la necessitat de beure més aigua a causa de la calor ja que si augmenta la temperatura i no bevem més, ens deshidratem i l’orina es concentra més afavorint l’aparició de la cistitis.

Una de les maneres per detectar si es te cistitis es fent una analítica de l’ orina i segons els resultats es  poden fer diferents tractaments. La majoria  d’ infeccions per cistitis es tracten amb antibiòtics.

Com pervenir-la?

-Beure molta aigua durant el dia i prendre infusions ajuda a potenciar la diüresi de manera natural per mantenir la salut de les funcions urinàries.

-Millorar la higiene intima: es molt important utilitzar sabons neutres i  dutxar-se en comptes de banyar-se.

-Els nabius vermells, en les seves diferents presentacions -suc, comprimits o càpsules-, exerceixen una acció antisèptica i antibiòtica sobre els gèrmens causants de les infeccions urinàries. Contenen una substància que pot ajudar a prevenir les infeccions del tracte urinari i impedeix que els bacteris s’enganxin a les parets de la bufeta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *