Causes i tractament de l’acidesa d’estómac

Hola tots!

Segurament que molts de vosaltres heu patit l’acidesa d’estómac, per la qual cosa avui us informarem sobre les causes que la produeix i del que heu de fer per alleujar els símptomes.

L’acidesa es produeix quan els sucs gàstrics flueixen cap amunt pujant per l’esòfag, irritant-ho fins a arribar a la gola.

Quines són les seves possibles causes?

Ingerir excessivament menjar o alcohol, mantenir l’estómac buit per molt temps, menjar aliments picants o grassos i el consum d’alguns medicaments.

L’alcohol com la nicotina del tabac pot influir de forma negativa, provoquen que el múscul que separa l’esòfag de l’estómac es relaxi, de manera que els sucs gàstrics àcids arriben a l’esòfag.

Durant l’embaràs també es pot patir acidesa a causa dels canvis hormonals que es produeixen durant la gestació. Quan l’embaràs avança l’úter es fa cada vegada més gran, pressionant l’estómac.

Per alleujar els malestars de l’acidesa:

Els antiàcids i els bloquejadors d’àcid són els medicaments més comuns que s’utilitzen per alleujar l’acidesa. Juntament amb el canvi en la dieta i en els hàbits de l’estil de vida, poden ajudar a alleujar els símptomes de l’acidesa ocasional.

Evitar les porcions de menjar massa grans perquè, com més petites són, més fàcils són d’assimilar per l’estómac i així es redueixen els símptomes del reflux.

No anar a dormir immediatament després d’haver menjat perquè en estar tombat es dificulta la digestió dels aliments que s’ha consumit.

A la nostra farmàcia trobareu tot el necessari per combatre l’acidesa, visiteu-nos i us informarem.