Amanides fresques pel mal alè

El mal alè és una molèstia que pot afectar el nostre dia a dia i pot privar-nos de moltes activitats perquè no ens sentim còmodes amb nosaltres mateixos. Ara que comencen a pujar les temperatures és quan ens trobem amb més problemes d’aquest tipus, ja que la sequedat bucal i no beure suficient aigua ajuden a l’aparició del mal alè temporal.

Per evitar aquest mal alè has de procurar hidratar-te de manera sovint i prendre aliments frescos, sobretot vegetals i fruites de temporada que t’ajudaran a dissimular-lo. 

Prendre aliments rics en clorofil·la amb propietats refrescants i aquells que estimulen la producció de saliva com, per exemple, formatges curats i fruites, poden ajudar-te a mantenir un bon alè durant tot l’any, especialment a l’estiu.

En aquest sentit, una bona amanida no només ens ajudarà l’hora d’hidratar el nostre organisme i proporcionar-li l’aportació de vitamines i minerals que necessita per a fer front a les altes temperatures sinó que beneficiarà, també, el nostre alè.

Ingredients

  • Mescla de brots verds (rúcula, espinacs frescos, escarola…).
  • Una poma.
  • Un tomàquet.
  • Un grapat de nous pelades.
  • Formatge curat.
  • Amaniment: oli d’oliva verge extra o suc de llimona.

 

Altres aliments per a combatre el mal alè

  • El meló i la síndria són fruites de temporada que pel seu alt contingut en aigua, ajuden a hidratar la cavitat bucal, molt recomanables durant l’època estival.
  • Els cítrics són aliments molt refrescants que poden aconseguir neutralitzar part de la mala olor.
  • El iogurt natural pot ajudar-te a reduir els gasos causants del mal alè.

Haurem d’evitar el consum de cafè, ceba i all, i en general aliments d’olor forta. També és necessari que tinguis en compte que saltar-se un menjar o algunes dietes hipocalòriques poden provocar halitosis, ja que es disminueix la secreció salival en reduir la ingesta d’aliments perquè es deixa de realitzar l’acció de masticació i deglució.

Finalment, recorda mantenir una correcta higiene bucodental amb productes específics que trobaràs a la nostra farmàcia. Acudeix al teu odontòleg per a determinar l’origen del mal alè si aquest persisteix, ja que si existeix una patologia, el mal alè no se solucionarà fins que es tracti el seu origen.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *