Abans del detox, toca el pretox! Com preparar-nos pels excessos de les festes de Nadal

El «pretox» és una cura desintoxicant dissenyada per netejar i purificar el cos en previsió d’un excés d’aliments. Aquesta tendència, que es va originar a Anglaterra, és particularment popular a mesura que s’acosta la temporada de vacances nadalenques. De fet, la nit de Nadal i la nit de Cap d’Any són sinònims d’un consum excessiu d’alcohol, productes greixosos i ensucrats; a més, solen anar acompanyats de falta de son i d’activitat física. Com a resultat, tendeixen a aparèixer problemes de fatiga i digestius. Prendre una cura desintoxicant en previsió de les vacances, per tant, us permetrà alleugerir i enfortir la vitalitat durant aquest període.

Per què prendre una cura de desintoxicació abans de les vacances?

L’estómac, el fetge i el pàncrees estan especialment estressats per aquesta afluència de menjar i begudes alcohòliques. Quan el cos ja està ple de toxines, el sistema digestiu no pot realitzar les seves funcions de manera òptima.

Seguir una cura desintoxicant abans de les vacances ajuda, per tant, al cos a fer front a l’excés d’aliments en millors condicions. Els beneficis són immediats amb un augment d’energia i vitalitat, a més d’un confort digestiu òptim. En preparar el cos per a menjars festius, es controlarà millor el pes i, per tant, s’evitarà guanyar els 2 o 3 quilos de més habituals. També és una bona manera d’evitar atacs hepàtics i gaudir plenament dels menjars de les dates senyalades.

En què consisteix aquesta cura pre-desintoxicant?

  • Reduir el consum de sucre refinat i greixos saturats
  • Consumir menys proteïna animal que provoca una acumulació de toxines al cos
  • Limitar la ingesta de gluten i lactosa, que afavoreix la retenció d’aigua i dificulta la digestió
  • Consumir fruites i verdures preferiblement crues o al vapor
  • Romandre hidratat durant tot el dia amb aigua, tes i infusions.
  • Fer un mínim de 30 minuts d’activitat física al dia.

Seguint aquesta hàbits saludables a consciència els dies abans de Nadal preparará el cos per gaudir plenament dels àpats i els excessos nadalencs, això sí, aquest article no substitueix els consells d’un professional sanitari ni una consulta mèdica. Sempre cal contactar amb el metge o farmacèutic.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *