4 CONSELLS PER NO NOTAR ELS EFECTES DEL CANVI D’HORA

Aquest mes hem canviat l’horari i hem perdut una hora de sol però sabies que aquest jet lag és més fàcil d’assimilar que el de la primavera? Malgrat tot, aquest canvi acostuma a afectar el son, la gana, l’estat d’ànim, l’energia i la concentració. Per contrarestar aquests efectes secundaris, seguiu aquests consells:

 

Adapteu-vos ràpidament 

La millor manera d’experimentar aquest canvi d’horari és adaptar-nos immediatament al nou ritme de vida (horaris d’àpats, hora d’anar a dormir, despertar, treballar, exercicis, etc.) corresponent a la nova hora.

 

Aprofiteu la llum natural

Durant el dia, és bo que ens toqui una mica el sol, ja que la llum té un gran efecte sobre el rellotge del nostre cos, situat al cervell. És la llum qui, en certa manera, qui sincronitza els altres rellotges interns per fer-los saber que alguna cosa ha canviat. Per ajudar-vos a superar aquest lleuger jet lag, podeu fer una caminada al matí abans d’anar a treballar o durant l’hora de dinar.

 

Proveu la teràpia de la llum

La teràpia de la llum us pot ajudar a resincronitzar el rellotge intern del cos. Aquest mètode consisteix en exposar-se a la llum intensa que proporciona una làmpada especialment dissenyada per a aquest propòsit. La llum es transmet així a l’epífisi pel nervi òptic, que alenteix la producció de melatonina i resincronitza el cicle son / vigília. 

 

Aquesta teràpia també us pot ajudar a lluitar contra la fatiga. En funció de la gravetat dels símptomes i de la intensitat de la llum utilitzada (5.000 o 10.000 lux), es recomanen exposicions d’entre 30 i 60 minuts diàries. S’han de fer a una hora fixa, idealment el més aviat possible després d’aixecar-se (mentre llegiu, dineu o treballeu a l’ordinador, per exemple). Una altra forma de teràpia amb llum consisteix a recrear les condicions naturals del despertar simulant la sortida del sol. Existeixen les «làmpades de l’alba», que funciona com despertador natural, il·luminant gradualment l’habitació a l’hora programada.

 

El gran remei natural: la melatonina

Aquesta hormona, que participa en la regularització del son, pot ser útil a l’hora de canviar l’hora. Naturalment segregada per la glàndula pineal (situada al cervell) durant la nit, aquesta substància serveix per sincronitzar els ritmes circadians (dia / nit). En altres paraules, és ella qui informa el cervell quan és fosc i quan és hora de dormir. Fins ara, alguns estudis clínics han demostrat que prendre melatonina com a suplement abans d’anar a dormir és eficaç per afavorir el son i ajudar a sincronitzar de nou els cicles de son / vigília en persones amb jet lag. Per obtenir més informació sobre els suplements de melatonina, consulteu a la nostra farmàcia. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *