Guia sobre la candidiasi a l’estiu: tot el que has de saber

candidiasi

Durant els mesos d’estiu, la candidiasi pot ser un problema comú que afecta moltes persones. Aquesta infecció fúngica causada per llevats del gènere Candida pot afectar diverses parts del cos, incloent la pell, les mucoses i fins i tot les ungles. És important estar informat sobre aquesta condició per poder identificar-la i tractar-la adequadament durant aquesta temporada. Anem a saber més en profunditat sobre ella. 

Què és la Candidiasi? 

La candidiasi és una infecció fúngica causada per llevats del gènere Candida, principalment Candida albicans. Aquesta infecció pot afectar diverses àrees del cos com ara la boca (coneguda com a muguet oral), la pell (com a intertrigi candidiàsica o cremor candidiàsic), la zona genital (com a infecció per fongs o candidiasi vaginal) i altres mucoses.

Factors de risc de candidiasi durant l’estiu 

Són diversos els factors poden augmentar el risc de desenvolupar candidiasi:

  • Humitat i calor: El clima càlid i humit crea un ambient ideal per al creixement del llevat Candida.
  • Ropa ajustada i sintètica: La roba ajustada i els teixits sintètics poden retenir la humitat i crear condicions favorables per al creixement fúngic.
  • Activitats aquàtiques: El bany en piscines o altres aigües públiques pot augmentar el risc d’infeccions fúngiques en la pell.

Símptomes comuns i tractament de la candidiasi 

Els símptomes de la candidiasi varien segons l’àrea afectada, però poden incloure picor intensa, erupcions cutànies, descàrrega vaginal anormal, dolor en la boca i en les zones genital, entre altres. És crucial consultar amb un/a professional de la salut per a un diagnòstic precís i un tractament adequat, que pot incloure antifúngics tòpics o orals, depenent de la gravetat de la infecció.

Com podem prevenir la candidiasi?

Tingues en compte uns punts ben importants per a la prevenció d’aquesta infecció durant els mesos d’estiu:

  • Mantingues les zones afectades netes i seques.
  • Utilitza roba lleugera i transpirable.
  • Evita roba ajustada i teixits sintètics.
  • Asseca bé la pell després de l’activitat aquàtica.
  • Sempre que et banyis, a poder ser, canvia’t el banyador o el bikini 
  • Mantingues una higiene íntima adequada 

I recorda un punt molt important, si experimentes símptomes persistents o recurrents, no dubtis a consultar amb un professional de la salut per a una atenció mèdica adequada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *